Image and video hosting by TinyPic

22 Aralık 2008 Pazartesi

Google’dan Bloglara Tavsiyeler...

Google geçenlerde arama motorlarında daha yukarılarda yer almamız için öneriler barındıran bir PDF kitap yayınladı.

Bu hafta ise aynı ekip, Google Webmaster Central, bloggerlar için yeni ipuçları içeren bir belge daha hazırladı. Genelde bilindik şeyler içerse de, hazırlayan ekip Google’dan olduğu için incelemekte yarar var. İşte belgeden satırbaşları:

  1. RSS’de içeriğinizin tümünü yayınlayın: RSS beslemelerinde yazınızı tüm içeriğiyle beraber sunun. Yani resimleri, videoları ve diğer içeriği yazınızdan çıkarmayın. Böylece ziyaretçiler içeriğinizi en az emekle elde edebilirler. Mantıksız mı geldi? Kısa vadede site ziyaretçisi yerine RSS ziyaretçisi sahibi olmak mantıksız gelebilir fakat uzun vadede sadık ziyaretçiler elde edersiniz.
  2. Bloglama sıklığı: İçeriğiniz işe yarar olduğu sürece kısa aralıklarla güncellenen bir site sık ziyaret edilir. Fakat şunu unutmayın: Haftada bir işe yarar yazı yazmak günde bir saçmalamaktan iyidir.
  3. Diğer bloglara kaliteli yorumlar bırakın: Sitenizle benzer konularda yayın yapan blogları takip edin ve buradaki yazılara işe yarar yorumlar ekleyin.
  4. Yazılarınızda kategoriler ve etiketler kullanın: Yazılarınızı kategoriler ve etiketler ile işaretlemek hem içeriğinizi mantıksal olarak bölümlendirir hem de ziyaretçilerinizin sitenizi daha kolay gezmelerini sağlar.
  5. Yazının özgünlüğü: Yazacağınız konuyu önce Google’da aratın. Eğer yayınlanmamışsa yazın. Tabii ki konuya diğerlerinden farklı yaklaşıyorsanız o zaman da yazabilirsiniz.

2 yorum:

NoEngel dedi ki...

Bu faydalı bilgi için teşekkürler hakancım.Bu uygulamaların hepsine olmasa bile çoğuna uymaya çalışıyorum.Sağlıcakla kal kardeşim.

Yaşamkafe dedi ki...

Sen de sağlıcakla kal kardeşim benim...