Image and video hosting by TinyPic

13 Şubat 2009 Cuma

Bermuda Üçgeni...

Hep ilgimi çeken bir konu olmuştur Bermuda Üçgeni....

Florida (Miami),Porto Rico ve Bermuda adaları arasında gelişen fenomen olaylar hakkında inanılmaz hikayeler anlatıldı,kitaplar yazıldı,filmler çekildi...


Yıllardır sayısız insanlar bu üçgen arasında yer yarılıp,dibine düşmüşçesine adeta buharlaştılar,onlardan bir daha hiç kimse haber alamadı....


Atlantik Okyanusu'nda bir anda mürettebatı yok olan ve kendi başına salına salına yüzen dev gemiler,en modern teknolojiye sahip olmasına rağmen gök yüzünde aniden kaybolan uçaklar...


İŞİN ASLI DOĞALGAZIN CİLVESİ Mİ ?

Bazı araştırmacıların son iddiasına göre tüm bu gizemli olaylar aslında basit bir doğal gaz cilvesi idi .

Bu olayı biraz araştırdım,örneğin Vikipedia'da şu şekilde açıklanmış :

"...Deniz ve Okyanus tabanının bazen ısınması yüzünden, "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır .


O sırada oradan geçen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü, yoğunluğu düşen su, gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz. Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner ve geride hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.

Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğal gazlar, havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Bu kez yoğunluk azalması, bölgenin üzerindeki atmosferde oluşur.

Oradan tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur.

Böylece uçak da , hızla okyanus tabanına doğru inişe geçer.Ya da kayıp bir ırk olan Atlantis'liler tarafından öldürülürler...."

Dev dalgalar,elektromanyetik ışınlar veyahut gaz...


Öyle veya böyle, Bermuda Üçgeni tam olarak yüzde yüz açıklanabilen bir olay değildir,
sırrını ve gizemini Kristof Colomb döneminde nasıl koruyorsa bugün de hala korumakta...

Şimdi size bir sorum var : Bu acayip üçgenin arasından geçmek istermiy diniz..?



Yazan : hakan can

10 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

selamlar...günaydınlar...yok ben dairemde oturuyorum,üçgenden falan geçmem.Yazı çok güzelmiş.ve de çok mantıklı..zaten böyle esrarengiz şeylerin hepsinin ardında bilimsel bir gerçek,bir mantık vardır.ama bilmemek insanlara daha cazip geliyor..neyse sabah sabah kısa yazıyım..

nurmutfakta dedi ki...

yok bende geçmem:)))

arkadaşım ödül dağıtılıyormuş bende seni layık gördüm sende bu ödüle layık olmaya çalış bakimmm şimdi sayfama gel ve gör sonra dağıt hadi bakim ..sevgiler arkadaşıma

Yaşamkafe dedi ki...

Hemen koşa koşa geliyorum ödülümü almaya Aynur hanım..:P

Unknown dedi ki...

selamlar, oncelikle guzel yorumunuz icin tesekkur ederim. emek veren herkes odullerin en guzeline layiktir buna sizde dahilsiniz.
onun disinda , Ordan gecince olan biteni gorup geri gelme garantisi verilseydi :) merakimdan gecmek isterdim :) ama sansim 0 :) o nedenle bende gecmim yaa :) meraktan basimiza haller gelmesin :) sevgiler

AskinAy dedi ki...

yok yok ben gecmeyeyim,kaybolmaya niyetim yok,hayatta daha cok yasanacak seyler var:))

mgurdal dedi ki...

Hakan, bu tip gizemli olaylar, insanoğlunun her daim zihnini kurcalamış ve bundan sonra da kurcalamaya devam edecektir.
Sebebi her ne olursa olsun; bu tip olayları yaşamaktansa, televizyonda belgesel olarak olarak izlemeyi tercih ederim... ;)

Yaşamkafe dedi ki...

Haklısın hocam,bence biz evde oturup "dizicanavarı" olmakla daha emin ellerde oluruz..:P

Unknown dedi ki...

bermuda şeytan üçgenini gizemliyken daha çok seviyordum, artık bir esprisi kalmadı :P

Yaşamkafe dedi ki...

-Keşke yayınlamasaydım o zaman,hayal kırıklığına uğrattığım için kusura bakma Ebrucum..:))

Unknown dedi ki...

şaka yaptım.:) ama gerçekten bermuda şeytan üçgeniyle anlatılan hikayeleri okurken büyük bir ilgiyle okurdum. en çok ilgimi çeken kısım ise zaman kavramıyla ilgili yazılan hikayelerdi. onu nasıl açıklıyor bilim adamları bilemiyorum ama bu haberi gazetede ilk okuduğumda gerçekten tüm ilgimi kaybettim:)