Image and video hosting by TinyPic

22 Mart 2009 Pazar

Düzen değişecek,başka yolu yok !


Klavye'nin başına oturuyoruz,kimimiz edebiyattan,kimimiz şiirden,kimimiz özelimizden nutuklar atıyoruz...
Beynimizden geçenleri,parmaklarımıza,ordanda dünyanın bir ucundan,diğer ucuna süratle yayıyoruz...

Diyorlar ki Amerika uydudan,karıncanın nabzının atışını bile dinler...

Yaşadığımız çağ böyle muazzam bir teknoloji zamanı...

Ama unuttuğumuz bir şey var ki,insanın beyni öyle bir yaratılmıştır ki dünyanın en gelişmiş,en modern bilgisayarları dahi değil arkasından nal,ancak toz topluyor...

Böyle olağanüstü bilgi çağında ve böyle yaratılmış bir beyinle bakıyoruz da televizyonlarda kitap kalem tutması gereken çocukların eline silahı veriyorlar...



Ve yine dünyanın bir başka ucunda açlıktan kıvranan zayıf bilekler,susuzluktan çatlamış zarif dudaklar görüyoruz...

Bu insanoğluna yakışıyor mu Allah aşkına,faydası olacağını bilsem şimdi dışarı çıkıp nara atarım,icabında zil bile takıp oynarım,böyle basit bir insan sevgisi var içimde...


Yazan : hakan can



18 yorum:

Adsız dedi ki...

bende zil takıp oynarım ama maalesef ki çocukların eline silah verip ayrıca beyinleride yıkanıyor onların amaçları farklı. bir kısım ise silahı çocuğuna verip hava atmak. işte bizim insanımız. Türkiye'de eminim 10 evde birinde silah vardır.
ya şimdi ben sinirlendim silahdan nefret ederim. helede çocukların eiinde. Düğünlerde, yok maç kazanırcan, erkek olunur silah verince eline vs.. sonra o çocuk büyüdüğünde mafya yada teorist olup gidiyor. yazık gerçekten yazık. İşte biz bunlar yüzünden gelişemiyoruz. Tebrik ederim çok güzel bir konuya yine parmak bastın.

Yaşamkafe dedi ki...

Bu kanayan yara sadece Türkiye'de değil dünyanın herbir tarafında oluyor maalesef Neslihan..

Daha geçenlerde dünyayı sarsan Almanyada babasının silahını eline alıp okulu tarayarak bi sürü cana mal olan çocuğun haberini hepimiz dehşetle okuduk...

Düzen değişecek başka yolu yok,yoksa protesto amaçlı,beraber zil takıp oynamaya çıkarız senle...

mehbup dedi ki...

Basit bir insan sevgisi değil,yüce bir insan sevgisi var.Tek insanlığa yararı olacağını bilsem bende oynarım.Bizde de var silah ama görev icabı..Sonuçta o çocukların eline silahı veren eller utansın.Şu oyuncak silahlarda zaten çocukları etkilyor,filmlere bile çocuklar özeniyor maalesef..Ne yazık ki dünyanın gerçekleri...Sonuçta görünüyorki,biz zil çalıp oynayacağız..

Yaşamkafe dedi ki...

Bak bu güzel işte,Zil takıp oynayacaklar grubu çoğalıyor...:))
Hoşgeldin Mehtap...

Adsız dedi ki...

zil takıp oynamak yerine bence zillere basıp insanları bu gibi kötü olaylara dikkat çektirsek bence daha iyi olur gibime geliyor,ne dersin.sevgiler

serencam dedi ki...

Basit olur mu hiç..Anlam yüklü bir sevgi..

Öyle bir dünya düzeni kurmuşlarki emperyalistler..Böl , parçala , yoket..Yani aç bir hayvan gibi güçsüzü ezip parçalara ayırıp mideye indirmek amaç..
Doğal olarakta belli bri gücü olmayan ülkeler bu leş kargalarından nasiplerini almışlar malesef..Susuzluk , açlık çeken bir sürü insan..
Dengesizlik , zengin fakir arasındaki o büyük uçurum hep midemi buandırmıştır..

Ama fert olarak herkes elinden geleni yapmadığı için böyle bu..Elinden geleni bırak bizim gibi akıllarına bile gelmiyor ..Sadece kendi dünyalarında ye,iç ,uyu..Nerde senin gibi nara atacak baba yiğitler :)))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ahh sevgili Hakan, teknoloji tamam da insaniyet yavas yavas yok oluyor galiba :(

Pilli Petro dedi ki...

hem dünyada hem de bizim ülkemizde adaletsiz bir gelir daılımı var, kimi çok zengin bolluk içinde jar vurup haman savuruyor kimi ise ser sefil ve aç.

önlemek insanlarla mümkün, başımızda duran yöneticileri sonuçta bizler belirliyoruz.

birileri cebini doldururken o ceplerinde artan miktar diğer kesimi açlık sınırının altına düşürüyor malesef !

Yaşamkafe dedi ki...

-Ferzan seninki de güzel fikir,etrafımızdaki insanları şuurlandırmak,bilgilendirmek hepimizin boynunun borcudur...Olur zillere de basarız o zaman..:))

-İlham Perisi,dikkate alınması gereken çok doğru tespitlerin var..
Ayrıca zenginin ve açlık sınırındaki insanın arasındaki uçurum aklıma geldikçe kusmak için mekan arıyorum bende...

-MoonSun,insaniyetin yok olduğu gün,teknolojiyi icad edenler alıp makinalarını derin bir kuyuya atsınlar,
tükürmüşüm ben insan ruhunun olmadığı teknolojinin içine..

-Bekriya yorumunu okuyunca aklıma Mevlana'nın o sözü geldi,diyor ki can :"Zenginlerle,aydınlar ihanet ederlerse,o memleketin işi bitiktir." Aha dünyanın geldiği nokta,Mevlana'nın bu sözünün bittiği yerdir bence..

Pervane dedi ki...

almanya'da dehşet saçan 17 yaşındaki çocuk vardı ya, ailesinin evinde sürüyle ruhsatlı silah varmış.
sadece bizim ülkemizde değil, dünyada bir vahşileşme, insanlıktan ve vicdandan kopma var. büyük bir maneviyat ve eğitim boşluğu. ne enteresan di mi, eğitimin giderek arttığı zannedilen bir dünyada vahşetin de artması. ilginç bir ters oran, durup düşünülmesi gereken.

son olarak, sendeki sevgi gerçekten asla basit değil, Allah herkese nasib etsin :)

Yaşamkafe dedi ki...

-Pervane,Yukardaki ilk yorumumda ben de aynısını ifade ettim,yara sadece bizde değil bütün dünyada var,kanayıp duruyor habire...

Yorumundaki son cümlen için sağol canım...
Senin ve diğer arkadaşlarımızın yorumlarında buna benzer yorumları okumak beni ayrıca mutlu etti ve sizlerdeki benden daha büyük olan İnsan sevgisi beni daha da bahtiyar etti..:))

Güzel olan sizlersiniz..:))

sihirlirloklava dedi ki...

Sevgili Hakan ,belki şöyle birşey yapabiliriz...şu kod ve banner işinden anlayan biri 'çocukların elinde silah istemiyoruz' gibi birşey hazırlasa,hepimiz bloglara koysak...böylece belki birilerinin dikkatini çekeriz.üstelik 'bunlar da ne yapıyor,yazıyorlar birşeyler millet de okuyor' diyenlerin bile dikkatini çekebiliriz...Hadi diyen biri olduktan sonra olmayacak şey yok...sevgiler memleketinden:))

AskinAy dedi ki...

uuuu:(( yüregim ciz etti resme bakarken,heleki bazi program ve haberlerde ulu ulu gösterilen yasaklara ne demeli,ben bile izlerken sinir oluyorum o vakit yaa resmen yasaklarin nasil yapildigi birer birer anlatiliyor...

UÇURTMA;) dedi ki...

Etkileyici bir paylaşım hakan can, çok çok doğru...

sihirlirloklava dedi ki...

he he sayfanda yazılar bu tarafa gelmiş...sayfayı açarken gözlerim diğer tarafa dönük bekliyordum da:))neyse güzel olmuş,aydınlık olmuş...sevgiler

Yaşamkafe dedi ki...

Eski şablonumun limiti bitmiş,photobucket falan diyorlar,benim de kafam pek basmıyor böyle şeylere,şimdilik başka şablonla idare edicem Derya..Yine sabahlıyacağım anlaşılan..:))

Adsız dedi ki...

bizimkiler de Filistindeki çocuklara mı özreniyorlar bilmem. küçük çocukların Filistinde neden silah tuttukları belli de bizdekilere ne oluyor Allah aşkına.

Pilli Petro dedi ki...

yani ne güzel söylemiş esasında hem de taa ne zaman. şimdi var mı öyle ilerisini düşünebilen bir düşünür ? anca bugün çalıp çırpmayı düşünüyor küçük düşünenler !