Image and video hosting by TinyPic

25 Nisan 2009 Cumartesi

Bilgisayar sorununa son ! Okyanus ve Gökyüzü geldi...



Bahar'ın kendisini bütün heybetiyle gösterdiği,güneşin ışıl ışıl sımsıcak kollarıyla insanları kucakladığı bir günden herkese sevgiler...

Haftasonuna girdik koskoca bir haftayı saç baş yolarak,gülüp eğlenerek geride bıraktık...

Malum şu bilgisayar sorunları hepimizde öyle veya böyle boy gösteriryor,er geç anamızdan emdiğimiz ak ve pak sütü burnumuzdan getiriyor,bunu anladım son günlerde...

İşte o yüzden teknolojiyi ikinci plana atmaya karar verdim ve dün gidip iki tane fıstık gibi yavru Kanarya aldık...
Adları "Okyanus" ve "Gökyüzü" oldu...

Teknoloji babında eğer ki ilerde herhangi bir iletişim sorunumuz olursa,Postlarımı bu iki Kanaryanın ayaklarına bağlayıp sizlere yollarım,siz de yorumlarınızı bu iki eşsiz dostların ayaklarında Backfeed ile geri yollarsınız...Bacağa bağla yolla taktiği..:P

Bunlara Format ta attırmaya gerek yok,ver yemini suyunu uçup gitsinler,tamir masrafı da sıfır..!:P

Şeker tadında bir haftasonu geçirmenizi temmeni ederim...


Yazan :hakan can

28 yorum:

kardelen dedi ki...

Bilgisayar sorunun çozülmesine sevindim. Kuş almanızada çok sevindim kanaryaları çok severim taşıntıktan sonra bende almayı düşünüyorum sanki kuşlar insana yaşama sevinci veriyorlar kuşlarınızla birlikte güzel bir hafta sonu dilerim....

Arzu Breda dedi ki...

Hakancım, harika bir iş yapmışsın, kanarya alarak..

Postalarını yollama işini onlara yaptıracağını söylesen de, bunun şaka olduğunu biliyorum. Her ne kadar, bugüne kadar kanaryam olmadıysa da, onların ne kadar tatlı birer yaratık olduklarını biliyorum.

Sen en iyisi yine format atmaya devam et. Bu iş buraya kadar geldikten sonra, bunun geri dönüşü olmaz. "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" özdeyişi var ya, aynı ona benzedi benim sözlerim de.

Ben de sana çikolata tadında bir haftasonu dilerim. :)

Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Benden de canım dostuma kocaman sevgiler. Bilgisayar sorununu halletmene sevindim. Kanarya almana bir kere ona çok sevindim. Benimde bir kanaryam vardı. adı kardelendi. Fakat 5 sene önce kaybettim. Bir daha asla kuş almayacam diye kendime söz verdim. Çünkü çok zor ve yokluğu seni çok üzüyor. Annem anlatmıştı bir keresinde ben kayseride okurken, annemler nesli diye seslendiiklerinde evin içinde beni aramış. Tutamıyorum gözyaşlarımı şimdi. Biliyorum hepimiz zaten bir gün gideceğiz.

Canım dostum bugünlerde yazıların yüreğimde sakladığım acıları ortaya çıkarıyor.

Güzel bir hafta geçirmeni diliyorum ve "okyanus ve gökyüzü" adlı kanaryalarını benim için öp.
Sevgilerimle...

öykü dedi ki...

Okyanus ve gokyuzune kocaman sevgıler..
cıvıltıları ıle evı cennete cevıreceklerını dusunuyorum:)
cok ıyı yapmıssın..
bı gun jale yı ( kedım )
zıyaretlerıne gondersem mı acaba:))

Yaşamkafe dedi ki...

-Gerçektende yaşama sevincim bir kat daha arttı desem yalan olmaz Elif,çok tatlılar...

-Arzu,Formatı attırdım,iyi kötü oldu...Sadece Audio sesi artık yok onu da araştırıyorum,halledecez inşallah...Artık geri dönüşü yok bunun...:)

-Nesli,sevdiğin kanaryanı kaybettiğine üzüldüm...İnşallah bizimkiler uzun ömürlü olur...Senin yerine Okyanusla,Gökyüzünü öperim,şu an başucumda yazdıklarımı seyrediyorlar zaten keratalar..:)

Yaşamkafe dedi ki...

-Öykü,buyursun gelsin Jaleye kapımız her zaman açık...Bizimkileri kafese koyar bodrum katına çıkarırız..:))

Adsız dedi ki...

Hakancım her işte bir hayır vardır,bak bilgisayarın problem çıkarmasaydı okyanus ve gökyüzüne kavuşamayacaktın değil mi ?
Her olumsuz gibi görünen işte bir hayır muhakkak vardır,benim de eskiden kuşlarım vardı ama onlara sahip olmak değil kaybetmek çok zor,benim için onların gagalarından öp olur mu :))

Yaşamkafe dedi ki...

-Serkancım,haklısın her işte bir hayır mutlaka vardır...
Ve onların bizzat senin için gagalarından öpmeye gayret göstereceğim...:)

umursamaz dedi ki...

emin ol bütün stress sıkıntı ucacak.. dusunsene onlarında ufacık bir canı var.. vikvik diye ötecekler:)
süperrrr

iyi bak kuslara, sanal dunyayıda arada askıya almakta fayda var, özletme bizi amaa:)
sevgiler
pırıltılı cadı..

Yaşamkafe dedi ki...

-Vik vik viiik diyor bi tanesi bu kuşların,öbürünün ne dediğini henüz çıkaramadım...:)Hem espiri yaptım teknolojiyi ikinci plana atmam sözkonusu da değil...

Sevgiyle kal Pırıltılı Cadı...:)

ebruli dedi ki...

İsimleri de çok güzellmişş.Benim hala umudum var bilgisayarımdan :) Tekliyo sürekli ama,anlaşmaya çalışıyorum.Bir-iki haftaya kalmaz alırım ben de posta kanaryası :)

Adsız dedi ki...

hakan bilgisayarda sorunun çözülmesine sevindim ama bu arada sanırım senin tatil de araya gitti,inşallah son 2 gün bol bol netten faydalanmışsındır,ayrıca kuşlarında çok sevimli resimdeki hangisi acaba, okyanus olsa gerek,güzel bir pazar tatili geçirmen dileğiyle,sevgiyle kal

YOSUN dedi ki...

fotoğrafaki sizin değil sanırım?yavrular mı henüz?Ben hiç kanarya beslemedim ama 3 muhabbet kuşu besledim.İlki öyle vahşydi ki elimi kafese daha sokmadan vargücüyle bağırıp elimi ısırıp kanatıyordu.Daha yavruyken almıştım onu.Ayna koyduğum için kafesine öyle olmuş.Onu büyüyünce değiştirdim bu kötü huyu yüzünden :)Sonrakiler de öldüler.Hem de 3.kahrından öldü.Çıkıp durduğu kafes aralığını kapattım diye çok içerledi sanırım.Bir daha da almadım ondan sonra.Artık almıyorum.Hayvan sevgimi burada petşoplarda,bir de sağda solda gördüğüm hayvanları severek karşılıyorum.Bazen en basit alşılmış şeyler garip gelir bana,şimdi de olduğu gibi..İki farklı ortak dili bile olmayan canlılar birbirlerine alışıp bağlanıyor,sevgi besliyorlar birbirine...Birden ilginç geldi bana..Neyse inşallah sizin kanaryalar uzun ömürlü olur.Allah ayırmasın :)

Yaşamkafe dedi ki...

-Ebruli,bu posta kanaryalarını kesinlikle tavsiye ediyorum,hiçbir zahmeti yok,yaz postanı,bağla bacağına,yolla,hepsi bu...:)

-Ferzan,Bilgisayarımdaki sorun tam çözülmesede,büyük ölçüde problemleri çözdüm,en azından artık donmuyor..:)

-Sevgili Yosun,yorumunuz bana çok yardımcı oldu,aynaların kafeste tutulmamasını okumuştum,şimdi sizden de böyle yorum gelince kafesteki aynayı çıkarıverdim,teşekkürler...:)

NoEngel dedi ki...

Merhaba Hakancım,
Kanarya aldığına sevindim.Bende pc yle cebelleşiyorum.Gidip bende mi kanarya alsam ne etsem.Ne ise bilgisayarın düzeldiğine sevindim.Sana da güzel bir hafta sonu dilerim kardeşim.Sevgiyle ve mutlulukla kal..

Unknown dedi ki...

merhabalar, bir pazar gununde pazar ziyaretine geldim, malum hani benim ozlemim varya pazarlara :) guzel bir haftasonu dilerim oncelikle, bilgisayarinin hic olmazsa kullanilir hale gelmesine sevindim arkadasim, kuslarinda bol omurlu olurlar insallah ve evinde hep sana bahar havasi estirirler.
bizde almak istiyoruz ama malum buralar kohne olunca durup dururken bide hastalik kapmayalim falan diye erteliyoruz hep :)
tekrar sevgiler

Yaşamkafe dedi ki...

-No Engel,bilgisayarında herhangi bir soruna karşı tek tavsiyem,hemen iki tane Kanarya al kendine,rahatlatıyor..:)

-Göknur,iyi yaptın pazar ziyaretine gelmekle,biz de No Engel'le çay içiyorduk,buyrun hepberaber içeriz...:)

mehbup dedi ki...

Kanarya almana çok sevindim.İsimleri de çok güzelmiş...Sonsuzluğu ve derinliği çağrıştırdı..Daha yavrular çok iyi bak onlara..
Anladığım kadarıyla tatilin zor geçti,pc yüzünden...En kötü tatilin bu olsun.Daha güzel ,neşeli dolu dolu tatiller geçirmeni dilerim..
Bende aynı dileklerimle şeker tadında bir pazar günü geçirmeni dilerim..Sevgiler..

Yaşamkafe dedi ki...

-Sanada keyifli pazarlar Mehtap...En kötü günümüz böyle olsun...

shenem dedi ki...

kanaryaların çok yoğudu,ancak bana ulaşabildiler:P..dolayısıyla yorumumu yeni yazıyorum hakan-can:) süper buluş,baya da güldüm yazına haha!!yorumumla beraber,biraz önce yaptığım kekten de yollim dedim sana ama, taşıyamadı zavallıcıklar,kıyamadım ben de..

Yaşamkafe dedi ki...

-Shenem'cim selamını ilettiler,yazını getirdiler,kekleri de yolda yemişler..:)

mgurdal dedi ki...

Ya geçmiş olsun Hakan. Bilgisayarın bi ara sorun çıkarmış.

Kanaryalarla post yollama fikrine gelince, bence biraz riskliydi. Güvercin alsaydın eh hadi bakem derdim amaaaa, kuşlar kanarya olunca, postların iadeli taahütlü olması biraz zordu... :p

Ayrıca, malum bir de kuş gribi virüsü faktörü var. Kanaryaların yolda virüs kaptığını bi düşünsene.

Bilgisayar virüsleri daha az tehlikeli yaw...:)
Güzel bir hafta dilerim... ;)

Moonish (moonsun) dedi ki...

:)) oyyyyyyyy cok tatli yahuuu, Yok ben ona kiyamam simdi okyanus ustunden nasil gelecek o bana, sorarim sana ?

Unknown dedi ki...

tatilin bitti sanırım. şimdiden hayırlı mesailer dilerim.
bende su kaplumbağası var. haberleşmek biraz uzun sürecek demek ki aynı sorunla karşılaşırsam. (derken karşılaştım bile:()güvercin mi alsam ben de acaba? bir de kanarya almışsın ama muhabbet kuşu resmi var, sanırım sen kanaryalara konuşmayı öğretmeye niyetlisin:)))

mehbup dedi ki...

Hakan-Can, temayı değiştirdim..En azından fikrini öğrenmek isterim..Sevgiler..

Yaşamkafe dedi ki...

-Mgurdal,Mustafa hocam ben onlara güveniyorum,postları tam adrese teslim ederler,belki biraz uzun sürer ama eninde sonunda ulaşırlar..:)

-Moonish,haklısın senin adres biraz uzak,onları Maiemi'nin yollarına alıştırmam lazım...:)

-Ebru,su kaplumbağası'nın getireceği mesaj biraz uzun sürebilir,bencede sen güvercini bi düşün..:)Benimkileri Konuşturmaya çalışacam evet,inşallah...

-Mehtap geliyorum,şimdi bakarım...

YOSUN dedi ki...

Ben de meraketmiştim aslında.Demek ayna kanaryalarda da aynı soruna neden oluyormuş.Bilginiz olsun diye çıtlatmıştım.Yardımı olduysa sevindim.Yalnız bu ayna konusu üzerinde şimdi olsa düşünürüm.Sizinkiler şu anda iki tane.Ayna koymazsanız önemli değil onlar için,çünkü yalnız değiller.Ama kafese bir tane kuşu koyup çok sevdiği aynayı ondan esirgemek olayı? :( Bir kuşu küçücükken alıp evimize,kafesimize hapsediyoruz.Kendi türlerine hasret bırakıp,belki de kendimize mecbur bırakıyoruz.İki yabancı tür..Televizyonda kendi türlerini görüp seslerini duyduklarında nasıl da coşuyorlar.Aslında onları ortamlarından koparmaya hakkımız var mı diye düşünürüm yıllardır zaman zaman...Hadi bu neyse de,şimdi onları kafese tek başına kapatıp,belki de ölünceye kadar yalnız yaşamaya mahkum etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.İki tane almakla bu bakımdan çok iyi etmişsiniz bence.Yalnızlık Allah'a mahsus ne de olsa di mi? :)) Hoşçakalınn!

Yaşamkafe dedi ki...

-Çok haklısınız öğretmenim,kafes kelimesi bana biraz da hapisi çağrıştırdığı için kafesi bütün gün açık bırakıyorum...
Yorumunuz için teşekkürler..:)