Image and video hosting by TinyPic

19 Mayıs 2009 Salı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Kurtuluş savaşımızın ve Türk aydınlanmasının büyük destanının ilk ve yüce adımı olan "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını" kutlar milletimize mutluluk,huzur,barış ve sevgi getirmesini temenni ederim...


"Bizim halkımız çok temiz kalpli, çok asil ruhlu, ilerlemeye çok kabiliyetli bir halktır.

Bu halk eğer bir defa karşısındakilerin samimiyetle kendilerine hizmet ettiğine inanırsa her türlü hareketi hemen kabule hazırdır.


Bunun için gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri lazımdır..."


-M.K.Atatürk

18 yorum:

öykü dedi ki...

Kutlu olsun bu guzel bayramımız

Unknown dedi ki...

hakan-can güzel dileklerin inşallah gerçekleşir. çocuklarımız ulu önder'in istediği gibi layıkıyla huzur, barış ve sevgi dolu bir ülkede yaşarlar.

Adsız dedi ki...

''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE''

mehbup dedi ki...

Tüm gençlğin ve Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.Dilerim gençlik bu günün önemini biliyordur..
Sağlıcakla kal:)

Unknown dedi ki...

lütfen izleyin:

http://vimeo.com/1086074

Yaşamkafe dedi ki...

-Ebru verdiğin linke baktım harika gençlerimiz var gümbür gümbür,Gençlik Marşıyla uyumlu bir klip yapmışlar...

Fikrin Ne? dedi ki...

tesekkurler ebru bende izledim sağol arkadasım herkese mutlu kutlu olsun saygılarımla

Adsız dedi ki...

şimdi izledimm ben de Ebru sağoll gözlerim doldu.Ben de herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.bu güzel yazı için sağol hakan-can.

Unknown dedi ki...

rica ederim arkadaşlar. beğenmenize sevindim.

Admin dedi ki...

Link Değişimi..

Öncelikle buraya yorum yazdığım için özür dilerim..Fakat iletişime geçmenin tek yolu buydu sanırım :)

Ben senin lnkini davuterarslan.blogspot.com'a ekledim.Sende eklersin...Kabul etmiyosan haber verirsen sevinirim..

shenem dedi ki...

ATAmız ne güsel demiş bee!:)

shenem dedi ki...

bu arada iyiyim hakan-can napiim,içimdeki insan sevgisini kaybetmemeye çalışıyorum her n'olursa olsun şu hayatta:)

Yaşamkafe dedi ki...

-Shenem,içindeki insan sevgisini kaybedecek gibi bir hisse kapılırsan,Benim Bloğa gel hayat bulursun,ne de olsa adı üstünde "İnsan Sevgisi-hakan can" candostlarıma moral depolamak ilk ve öncelikli vazifemizdir efendim...:))

Adsız dedi ki...

Nerelerdesiniz ?

Yaşamkafe dedi ki...

Burdayım efendim,sizi çıkaramadım adınızı yazmamışsınız...

Şu aralar fazla yazmaya vakit bulmadım maalesef ama bugün yarın başlarım yine bişeyler karalamaya..:)

Adsız dedi ki...

sayın nasrettin hocam :)) nerelerdesiniz,özledik yazılarınızı.sevgiler...

Yaşamkafe dedi ki...

-Yazı yukarda Ferzan,eş zamanlı yollamışız..:)

Adsız dedi ki...

"Bir milletin doğrudan doğruya yaşantısı ile ilgili olan, o milletin ekonomik durumudur. Tarihin ve tecrübenin süzgecinden artakalan bu hakikat, bizim milli yaşantımızda ve milli tarihimizde, tamamen kendisini göstermiştir. Gerçekten de Türk tarihi incelenecek olursa, gerileme ve yıkılma nedenlerinin, ekonomik problemlerden başka bir şeyolmadığı derhal anlaşılır."

Tam bağımsızlık için şu prensip vardır: Milli Egemenlik. Ekonomik Egemenlikle pekiştirilmelidir Siyasi ve askeri zaferler, ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşamayaz, az zamanda söner."

"Bir devlet ki kendi uyruğundaki halka koyduğu vergiyi yabancılara uygulayamaz; bir devlet ki kendi gümrük resimleri ve her türlü vergi işlemlerini düzenleme hakkından alıkonulur; bir devlet ki kendi kanunlarına göre yargı hakkını yabancılara uygulayabilmekten yoksundur; o devlete bağımsız denilemez. Devletin ve milletin yaşantısına yapılan karışmalar, bundan daha da fazladır. Milletin ekonomik ihtiyaçlarından olan, örneğin demiryolu inşaatı, örneğin fabrika yapmak gibi konularda devlet serbest değildi. Böylece birşeye başlanmak istendiğinde, her ne olursa olsun, yabancılar işe karışırdı. Yaşantısını sağlama yeteneğinden yoksun olan bir devlet, bağımsız olabilir mi?"


"Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir."

"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

Mustafa Kemal Atatürk

Saygılarımızla,

Türkçe Gönüllüleri Ortak Ağ Alanı
http://tgoaa.blogcu.com