Image and video hosting by TinyPic

12 Eylül 2009 Cumartesi

BLOG YAZDI HAYATI DEĞİŞTİ !

Blogcu diyip geçmiyeceksin,ben hep derim Blogculuk Milenyuma öyle veya böyle bir şekilde damgasını vuracak.İşte bugün internet haberlerini dolaşırken rastladığım bir haberin ayrıntıları....:)



Nil Ertürk kendi halinde bir blog yazarıydı. Şimdi ise Reebok’ın Türkiye yüzü... Blogunda yayınladığı bir fotoğrafla markanın açtığı yarışmaya katılan ve birinci seçilen Nil’e bu kış Reebok vitrinlerinde sık sık rastlayacağız.

BERRİN HABERVEREN

bhaberveren@stargazete.com

Bundan birkaç ay önce Reebok stil sahibi, kendine güvenen genç kızları Fly Girl olmaya çağırdı. Seçilen genç kız kendi ülkesinde markanın yeni koleksiyonu Fly Generation’ın yüzü olacaktı. Türkiye’den bu çağrıya cevap veren isimlerden biri de 21 yaşındaki Nil Ertürk’tü. Yapılan elemeler sonunda Türkiye’nin Fly Girl’ü seçildi. Bu kış Reebok vitrinlerinde onun fotoğraflarını bol bol göreceğiz.

Moda bloglarını okumayı sevenlerin yabancısı olmadığı bir isim aslında Nil Ertürk. Çünkü geçen yıl aralık ayında açtığı blogu her gün yaklaşık 2 bin kişiye ulaşıyor.

Kendi stilini ve ruh halini yansıttığı yazıların yanı sıra moda dünyasından haberlere de yer veren Ertürk, blog yazmaya başlayışını şöyle anlatıyor: “Annem başta olmak üzere ailedeki bütün kadınlar modayla ilgilidir. Onların arasında büyüyünce ister istemez benim gibi oluyorsunuz. Annem beni hep cicili bicili giydirirdi, çok özenirdi. Yıllar geçtikçe onun gardırobuna dadana dadana bir şekilde farklı giyinmeye başladım. Aslında modayı bir meslek olarak düşünmemiştim ama sonra ‘Neden olmasın’ dedim. İnsanların neler yaptığını araştırırken bir blog açmaya karar verdim.”

VOGUE’DA ÇALIŞMAK İSTİYOR

Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ertürk, iki aydır bir moda dergisinde moda asistanlığı yapıyor. İleride stylist olmak, Vogue gibi bir dergide çalışmak istediğini anlatan genç kız “Aslında bu işin içine girmek de okul gibi, kendini geliştiriyorsun. Ama yurtdışında bu konuda eğitim almayı çok isterdim. Eğitimler çok pahalı, ileride burs bulursam mutlaka eğitim alırım” diyor.

“Stilim, stilimin olmaması” diyen Ertürk bunu da şöyle açıklıyor: “Farklı şeyleri karıştırmayı ve o günkü ruh halime göre giyinmeyi seviyorum. O gün canım pembe giymek istiyorsa öyle yapıyorum. Ertesi gün farklı bir tarza bürünebiliyorum. Her gün aynı giyinmekten de insanların üzerinde aynı şeyi görmekten de sıkılıyorum. Çünkü kıyafetler kendimi ifade etme biçimim. Yani nasıl giyiniyorsam kendimi öyle hissediyorum, giyimimle karşımdakine bir şeyler söylüyorum. Marka takıntım yok ama genelde Zara, Mango, Top Shop gibi markalardan giyiniyorum.”

Nil modayı çoğunlukla internetten takip ediyor. Style.com’un yanı sıra farklı bloglardan sokak modasını incelediğini anlatan Ertürk “Çünkü moda asıl sokakta can buluyor” diyor. Alexander Wang , Karl Lagerfeld ve Marc Jacobs tasarımlarına hayranı olan genç kızın beğendiği Türk modacılar ise Simay Bülbül, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe ve Elif Cığızoğlu...

İnsanlar size bakacak diye huzursuz olmayın

Nil Ertürk, kendisi gibi modaya ilgi duyan yaşıtlarına ise şu önerilerde bulunuyor: “Modayla ilgili birçok şey yaptıkça içinize siner, her şey bir anda olmaz. Örneğin dantelli bir şeyler giymek istiyorsunuz ama insanlar size bakacak diye çekiniyorsunuz. Şöyle düşünün; sokakta yürürken de herkes birbirine bakıyor, bundan kaçamazsınız. Ben de kırmızı ruj sürmeye başladığımda çok dikkat çekiyordum, hatta huzursuz oluyordum. Ama zamanla alıştım. Giyim konusunda kendi kendinizi özgürleştirmelisiniz.”

12 Eylül 2009 (Stargazete.com)

17 yorum:

Unknown dedi ki...

şimdi bu güzel kızımız modayla yakından ilgili ama o reebok'ın yeni markası için fotomodel mi olacak, anlayamadım ben.

Yaşamkafe dedi ki...

Evet onun gibi bişey,Reebok'un yeni yüzü yani...

Flygirl her ne demekse ondan olacakmış Ebru..:))

Unknown dedi ki...

hımmm. FLYGIRL: eğer "fly" fiil olarak kullanıldıysa "uçankız" gibi birşey, ama nesne olarak kullanıldıysa "sinekkız".:)

hadi bakalım darısı senin başına:) facebook resminden sonra sana da bir teklif gelir artık:):PPP hayırlısıyla:)

Yaşamkafe dedi ki...

Sinek kız...:))Puhhhhaaa..:)
Araştırman süper olmuş Ebru...

Ben de Adidas'ın Flyboy'u olucam,yani "Sinekoğlan"
teklifleri değerlendirme aşamasındayım şu an...:))

Stil Direktoru dedi ki...

Çok sevdiğim şahsen de tanıdığım dünya şekeri bir kızdır Nil'dir.

Fikrin Ne? dedi ki...

biz ne zaman meshur olcaz pekı

Sel dedi ki...

Bilseydim ben de katılırdım.Billa bu hatundan daha güzelim,ayrıca FlyGirl şeysine de daha bi uyuyorum :d bunun her tarafı flygirl olsa nolur.

Yaşamkafe dedi ki...

-Stildirektörü arkadaşın Nil'e selamlar,kendisine başarılar dileriz...

-Fikrin Ne,Umutcum az kaldı bizide yakında keşfedecekler,sen mevzini terketme bekle orda...:)

-Sel,öyle deme Nil haketmiş meşhur olmuş,senin de meşhur olman an meselesi,fotoğrafını yayınla bekle..:)

FERZAN dedi ki...

hakan,Allah kızıma yürü ya kulum demiş bu kadar, yani büyütülecek bişey yok,ayrıca bende arkadaşlara katılıyorum face'de ki resmin çok artistik olmuş, ben ce tam mohikanların sonu filmine uyar,sevgi ve selamlar efendim...

Yaşamkafe dedi ki...

Ferzan abla,beni olsa olsa Apaçi kabilesinin reklamlarına koyarlar.
Mesela :
Oturan Boğa'nın rolünde...:))

Saygılar,sevgiler...

FERZAN dedi ki...

est... ne demek, gayet artistik resimlerin kendine haksızlık yapma;))

Yaşamkafe dedi ki...

Oturan Boğa'da yakışıklı bir adamdı kendi kabilesi içinde..:))

Sen öle diyosan öyledir,
Ferzan ablası..:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

hayırlı olsun...

mit dedi ki...

Darısı başımıza ne diyelim...

FERZAN dedi ki...

Ellerin duaya uzandigi, sinelerin dostlara açildigi, gözlerin masumiyet aradigi bu mubarek günde tum dualariniz kabul olmasi dilegiyle ikadir geceniz mübarek olsun

Büşra Bayram dedi ki...

bloguna gözüm takılmıştı bi arkadşaım sayesnde.. Cidden stili yok bu kızın iyy demiştim.. Sora reebok haberini aldım.. Seninki reebok a girmiş dedi arkadaşım.. demekki üst üste giyinmek de bi stil diorm ve kaçıorm taşlanmadan :D

Yaşamkafe dedi ki...

-Ferzan abla Kadir gecen mübarek olsun...

-Hayal Meyal,burda taşlanmazsın,bu Blogda demokrasi var arkadaşım..:))

Herkes fikrini özgürce yazabilir...