Image and video hosting by TinyPic

6 Ekim 2009 Salı

BAĞIMSIZLIĞIMIZ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ADINA....

Sene 1921...
Afyon,Kütahya ve Eskişehir'i de tarumar edip düşüren Yunan ordusunun keyfine diyecek yoktu.

Hristos Nicolopulos : "Düşman (Türk) ordusunun son durumu nedir ? Nerede? Ne yapıyor ?"

Bu soruya General Stratigos cevap veriyor :
" Beyler Kemalist Ordudan geriye bir enkaz kalmıştır.
Bu enkaz Ankaraya doğru kaçıyor.Onun yok olması da gecikmeyecektir. Kısacası Türk ordusu artık askeri bir değer taşımıyor !"

....ABD Ateşemiliteri acele Eskişehire gelip Yunan komutanlarıyla görüştü.Yüksek Komiserliğine çektiği telgrafın özeti şuydu "TÜRKLER BİTMİŞTİR".....


Yukardaki alıntı "Şu Çılgın Türkler" kitabındandı 200 küsürüncü sayfalarda biryerdeyim devamını da heyecanla okuyacağım...


Bakıyorumda bu onurlu mücadelenin sonunu bilmezsem,Kuzey Kutbunda yaşayan herhangi bir Eskimo olarak bu satırları okusaydım "Tamam Türkler yıkıldı,bir daha belini doğrultamaz,bu şartlar altında tarih sahnesinden silinmeye mahkumlar." derdim herhalde.


Topumuz tüfeğimiz susmuş,etrafımızda,içimizde hainler,karşımızda dev bir güç bizi diz üstü çökertmek için ağzının suları akıyor....
Ama Mustafa Kemal ve askerleri "Ya İstiklal ya Ölüm" parolasıyla düşmanı denize dökmesini bildiler...
Çünkü onların tek isteği "Bağımsızlık" artı "Özgürlük" yani bir diğer adıyla "Cumhuriyet"tir...

İşte küllerinden doğup düşmanı denize döken atalarımızın dedelerimizin bize en büyük armağanı budur...


'Allah bize petrol vermedi' diye yakınmayın,verdiklerinin hali ortada.
Cenab-ı Hak bizim uyumamızı da,uyuşmamızı da istemedi ve bize petrolden daha kıymetli bir şeyi verdi onun adı da "Cumhuriyet'tir".

Her ne kadar Türkiye'nin ayaklarına şu an ekonomik prangalar vurulmuşsa da,
Allah milletimize bu özgürlüğün ve bağımsızlığın kıymetini bilme şuuru versin...


Ağaçlardan dökülen sarı yaprakların örttüğü şu bahar aylarında kalemimden çıkanlar ancak bu kadar dostlarım....


DippppNot :İşlerim biraz yoğun o yüzden sizleri ve Bloğumu biraz ihmal ettiğimin farkındayım,kusura bakmayın,darılmayın,küsmeyin...:)

Sevgiler....


Yazan: hakan can

15 yorum:

Sel dedi ki...

Selam demek için geldimdi..

Yaşamkafe dedi ki...

Hoşgeldin Sel...
Selam...:))

zuhal dedi ki...

Mustafa Kemal'e ve bu vatanın kurulmasında, gelişmesinde hatta ileriye doğru bir adımda olsa atmasında emeği geçen herkese saygıyla..... dippppnot: tam küsecektik, geldin! :P :))

FERZAN dedi ki...

sevgili hakan, öncelikle hoşgeldin,zafer önce Allahın izni,sonrada Büyük önder Atatürk'ün zekası ve başarısıyla kazanılmış bi zaferdi,mutlaka birgün Allah yine seçtiği bir lideri gönderip ülkemizi bu zorluklardan kurtaracaktır,benim hala ümidim var,kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş,selamlar...

mit dedi ki...

Güzel kitaptır Şu Çılgın Türkler... Keyifli okumalar dilerim. Yalnız, kitaba ve işe fazla kaptırıp bizi unutma buralarda... ;)

Büşra Bayram dedi ki...

wala ben de çok ihmal ettim, gelip bi slm veriim dedim ): bugğn istanbulumuzun kurtuluşu :) herkese kutlu olsn o halde :)

Adsız dedi ki...

çokk güzel yazmışsın hakancım.yüreğine sağlık.

İlker dedi ki...

Hakan'ım; bizim millet olarak en büyük eksikliğimiz, kendi tarihimizi sadece kulaktan dolma bilgilerle bilmemiz. Bunun içinde, bağımsızlık ve özgürlük denen kavramın bizim için ne anlama geldiğini hala idrak edemiyoruz.
Yıl 2009...
Canla, kanla kazanılan Cumhuriyeti ne yazık ki, televizyona çıkan başbakan bu vatana ihanet eden soysuzlara vefa borcumuz var diye rahatça söyleyip masa başında hiçe sayabiliyor.
Birisi yurtdışına gittiğinde doğal olarak vatan hasreti çekecektir ve geride bıraktıklarının hasreti ister istemez olacaktır (Bu durumu senden ve senin gibileri daha iyi bilir Hakan'ım!!!).
Her neyse geleceğim nokta böyle kafiyeli cümleler yazarak kitap bastıran ve geçmişi gerçekten detaylı bir şekilde incelendiğinde imralı köpeğinden farkı olmayan Nazım Hikmetemi yoksa Ahmet Kaya denilen şerefsize benim vefa borcum olabilir? İşte benim milletimin bilinçsizce verdiği oylarla başa gelen bir şahıs bu vatan hainlerine bu milletin vefa borcu var diyorda, vatanı müdafaa etmek için çabalayan Ozan Arif'in adını ağzına almaya korkuyor. Ozan Arif de yıllarca yurtdışında Almanya da yaşamak zorunda kaldı. Hem başımızdakilerde, hemde bizlerde bilinçsiz bir tarih anlayışı olduktan sonra biz bu Cumhuriyeti ne koruyabiliriz. Ne de, ne olduğunu anlayabiliriz. Ama yine de bu ülkede şu anda suç olsa da, tüm hücrelerimle ve avazım çıktığı kadarıyla bağırıyorum NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

Yaşamkafe dedi ki...

-Evet Zuhal,emeği geçen herkese minnet borçluyuz...

Bu arada desene zamanında gelmişim,tam küsecektiniz..:)

-Ferzan abla,ümitsiz yaşanmıyor zaten,bizler de ümitliyiz...

-Sizi unutmak mümkün mü,Mit kardeşim...:)

-

Yaşamkafe dedi ki...

-Merhaba Hayal Meyal...:)
İstanbul'umuzun kurtuluşu kutlu olsun...

-Teşekkür ederim Kamikaze...

-İlkerim,bizler tarihimizi kulaktan dolma bilgilerle doldurup naralar atıyoruz çoğu zaman,doğru itiraf ediyorum bende tarihimizi gerektiği gibi derinlemesine içini dışını herşeyini bilmiyorum,öğrenmeye çalışıyorum ve de öğrendikçe bu milletin bütün zorluklara rağmen herşeyin üstesinden geleceğine inanıyorum....Sevgiler...

zekeriya.keles dedi ki...

Hürriyet Gazetesinde artik eski güzel esintiler yok kavgalar,hakaretler,küfürler havada ucusuyor en cok deger verdigimiz ilk sirada yer alan arkadaslarimiz baska sitelere gittiler veya terk ettiler ben buraya sadece Ümit Abimin ve Hakan candostumun hatiri icin yaziyorum uzun bir Arkadaslik dönemimiz oldu ama nedense zamanla birbirimizden uzaklasmalar oldu ama ben deger verdigim insanlari terk etselerde severim ve sayarim sevmeseydim Ümit Abimi ve Hakani bu sitelerde aramazdim.

Yaşamkafe dedi ki...

Eyvallah Zekeriya abi...

Hürriyet gazetesindeki o eski dostluklar unutulmaz elbette ama gel gör ki eski tadı tuzu kalmadı...

Eski arkadaşlar da yazmaz oldu,ben de soğudum,hatta havada uçuşan küfürlerden hakaretlerden bir ara kusasım bile geliyordu...:) Kestim attım...

Burası benim mekanım buraya seni her zaman beklerim...

Artı bazı arkadaşlarla Facebook'da görüşüyoruz,seni de bekleriz oraya...
Öptüm...:)

Pulsar dedi ki...

Sayın Hakan-Can,

okumakta olduğunuz kitabı uygun bir zamanda alıp bir solukta bitirmiştim..Müthiş bir kitaptır..

Bu Büyük Millet her zaman zorlukları,ekonomik prangaları kırmayı bilmiştir yine bilecektir..

Sevgiler

hakan-can dedi ki...

-Düşüncene aynen katılıyorum sevgili Lost...

gogle logosu dedi ki...

http://www.google.com.tr/logos/turkey09.gif